Vapaa-aikaa Längelmäveden rannalla, Eräpyhän luonnonsuojelualueen läheisyydessä

Tasokas kohde, suuri vesistö ja luonnonrauhallinen paikka takaavat unohtumattoman loman.

Vuoden 2006 ja 2007 markkinoille on valmistunut korkeatasoisia, normaalista mökkivuokrauksesta poikkeavia ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja huvila- tyylisiä kohteita.

Tarjoamme jotain mikä perinteisessä mökkivuokrauksessa on järven rannalla yhä harvinaisempaa; yksityisyys ja luonnonrauha. Kaikki majoituskohteemme ovat lähes 200 metrin etäisyydellä muusta asutuksesta.

Uudet kohteet ovat erinomaisia myös kahden ystäväperheen majoittautumiseen. Huvilakokonaisuudet sisältävät erilliset rantasaunat, joissa on myös majoittautumismahdollisuus.
Uimarannat ovat lapsiystävällisiä hiekkarantoja.

Längelmävesi

Pinta-ala 17 810 ha
Keskisyvyys 7,8 m
Suurin syvyys 60 m

Runsassaarinen Längelmävesi on Kokemäenjoen vesistöalueen toiseksi suurin järvi, joka jakautuu koillis-lounas-suunnassa viiteen kokonaisuuteen, joita kapeat salmet erottavat toisistaan. Rönnin huvikeskuksen eteläpuolella levittäytyy laaja selänne: Pappilan-, Risti- ja Enonselkä, joka on hyvää aluetta ison kuhan ja hauen pyyntiin. Järven keskiosan iso selänne Ponsanselkä on parasta taimenaluetta. Längelmävesi on suosittu vesistö myös talvikalastuksen harrastajien keskuudessa. Talvella järjestämme tilauksesta hiihtoladut omaan mökkirantaan, josta Oriveden kaupungin latuverkostoon on helppo liittyä.

Eräpyhän luonnonsuojelualue

Noin 1500 metrin etäisyydellä majoituskohteista sijaitsee Eräpyhän luonnonsuojelualue. Suojelualueen ulkoilureitin varrelta avautuvat upeat näkymät Längelmävedelle. Eräpyhän korkein kohta on 145 metriä merenpinnasta. Maasto on osittain jyrkkärinteistä ja kivikkoista ja kasvisto on runsaslajinen. Eräpyhän niemellä on muinainen uhripaikka, Nunnankirkko. Alueeseen kuuluu myös vanha maasälpälouhos. Ulkoilureitin pituus on noin 3 km. Alueelle järjestetään tilauksesta opastettuja patikkaretkiä Eräjärven kehittämisyhdistyksen toimesta.

Kesällä hyvät uistelu- ja kalapaikat löytyvät jo aivan mökin läheisyydestä. Voit myös viettää aikaasi nauttien kesäillasta luonnon hiljaisuuden keskellä.

Rönni
Noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä toimii Rönnin huvikeskus, jossa kesäisin esiintyvät iskelmätaivaan kirkkaimmat tähdet. Rönni on myös suosittu kohde veneharrastajien keskuudessa.

Vuokraus
Vuokrauksemme perustuu viikkovuokraukseen, tapauskohtaisesti myös viikonloppuihin ja yhden yön majoitukseen.

Tervetuloa asiakkaaksemme ympäri vuoden!


Teppo Vuohelainen, matkailuyrittäjä

 

 

 

 
 
         
         
Mäki-Ruokosen huvilat
Gsm. 050 369 4581